14 Temmuz 2010 Çarşamba

Tatil kimilerine erken geldi ve erkenden de bitiverdi..


2-3 günlüğüne Avşa Adası'ndaydım..

Duymayanlar için Balıkesir yakınlarında bir ada..Çok da isteyerek gittiğimi söyleyemeyeceğim ama isteyerek gitseymişim eğer mükemmel bir kaç gün geçirebilirdim sanırım.. Nasıl gidilir neler yapılır onlardan bahsedeyim biraz da ?

Öncelikle 3 saatlik bir deniz yolculuğu sonunda adaya varıyorsunuz.

-Yenikapı'dan gün içerisinde bir kaç defa deniz otobüsü var-

Adaya indiğinizde sizi tur rehberleri ya da pansiyon görevlileri karşılıyorlar, havaalanındaki gibi...



Adaya gitmeden önce pansiyonlarda yer ayırtmışsanız şanslısınız rehberler sizi kalacağınız yere hemencecik götürüveriyorlar...Her taraf otel,motel dolu.. Küçük ve sevimli yerler bunlar. Kalacak yer konusunda asla sıkıntı çekilmeyecek kadar da ucuz ve temiz.




Etraf cıvıl cıvıl pansiyonlar, sokak satıcıları, entel pazarları, cafeler, barlar...




Genel izlenim olarak ada çok güzel deniz ve plajdan bahsedecek olursam.. Adanın etrafı tamamen plaj.. Denizi de kumlu, serin ve temiz... Gündüz plajlar rengarenk :) ama ufak bir tavsiye "gitmeden önce hava durumunu kontrol etmek gerekiyor"... Avşa Havası tersi pis denilen cinsten :)



Akşamüstüne doğru plaj boşalıyor ve insanlar gece için hazırlanıyorlar..


Yemek konusunda ne isterseniz bulabilirsiniz diyebilirim. Her çeşit yiyecek mevcut.. Sahilin bir kısmında restaurantlar var.. 6-7 tane de süpermarket var Tansaş, Şok, Dia vs..Yemekleri sevmeseniz bile marketlerden alışveriş yapabilirsiniz.. Ayrıca her gün açık olan bir pazar var ve bu pazarda Avşa yerlilerinin bahçelerinden toplayıp getirdikleri taze sebze meyveler var.. Mis kokulu domatesler, biberler, şeftaliler :-)



Fotoğraf çekilebilir, gezilebilir, dostlarla ya da sevgiliyle bir günlüğüne bile kaçılabilir bir yer Avşa ...ve bana göre adadan ziyade ufak bir şehir..






İyi yolculuklar :)






1 yorum:

  1. sanırım bir foto blog olacak ,umarım öyle olur :)
    merakla bekliyorum...

    YanıtlaSil

İzleyiciler